Danny

Danny

Danny speelt de rol van Tony: een gast in Pension van Wijk, hij komt uit voormalig Joegoslavië.

“Door de oorlog in voormalige Joegoslavië ben ik begin jaren ’90 naar Nederland gekomen. De oorlog in mijn moederland en het lange wachten op of ik hier in Nederland mocht blijven zijn de belangrijkste gebeurtenissen die mij als persoon hebben gevormd.

Mijn wortels zijn te vinden bij verschillende etnische groepen: mijn ouders en voorouders behoorden tot Servische, Kroatische, Montenegrijnse, Sloveense en Italiaanse bevolkingsgroepen, waardoor ik mezelf een echte wereldburger kan noemen.

Mijn persoonlijke missie in Leidschendam-Voorburg is om de maatschappelijke organisaties zo veel mogelijk bij elkaar brengen voor de integratie- en participatie-activiteiten van statushouders. Het integratie- en participatieproces van de statushouders trekt steeds meer de aandacht van betrokken burgers gezien enorme problematiek van de doelgroep.

Mijn verzoek aan de burgers van Leidschendam en Voorburg is: “Denk en help mee om de wortels van deze nieuwe burgers dieper te verankeren
in onze aarde, want niemand leeft alleen voor zichzelf en niemand vlucht zomaar”.”